Zeilen zijn niet een allerdaagse ondergrond die wordt aangevraagd voor bestickering. Als Dr. Sticker, stickerspecialist zijn wij uiteraard deze uitdaging wel aangegaan.

Voor een wereldwijde lancering is  een nieuw type  boot; de Contest 42CS een speciale samenwerking aangegaan met Sevenstar Yacht transport. Deze boot zal verschijnen op diverse internationale zeilwedstrijden en bootshows van Amsterdam tot aan  Miami en Antiqua. Om deze boot een imposante uitstraling te geven is er gekozen om de zeilen te voorzien van het logo van Sevenstar  verdeeld over het grootzeil en jib (voorzeil).  Uiteraard is hierbij een naadloze aansluiting gewenst. Gekozen is er voor de huisstijl van Sevenstar in de kleuren goud en wit.

 

Onze rol in dit project

Aan de hand van een aangeleverd ontwerp hebben wij de plannen van de opdrachtgever gerealiseerd. Kortom: Omzetten ontwerp naar snijbestanden, uitsnijden folies, montage op de zeilen..

Gebruikte methodes

Uitlijnen, in delen plakken en na verwarmen met een speciaal procedé (zodat hechting goed is, maar de zeilen niet verbrandde)

Innovatieve elementen van/in het project

Naadloze aansluiting van beide zijdes

– 1 grootzeil (formaat 1760 x 558 cm)

– 2 voorzeilen (ieder in formaat 1820 x 470 cm)

Montage van vinyl op een nieuw soort ondergrond

4 x 50 meter rollen aan stickermateriaal.  De maximale breedte van de rollen, de complexiteit van ontwerp en het grote formaat van de zeilen, zorgde voor een groot puzzelstuk wat perfect passend in elkaar is gezet.

Daarbij zat er ook nog eens een strakke deadline op dit project.  Tijdstip van levering van de zeilen en de  launch van de boot op de HISWA zorgde ervoor dat wij dit strak moesten inplannen.